tisdag 15 mars 2011

Ol’Swedish Salmon Wrap

Idag provade jag ett nytt recept från senaste nummret av Buffé, det var jättegott och lättlagat, här kommer receptet:

Ol’Swedish Salmon Wrap

Portioner: 4

Ingredienser

4 stora tortillabröd

8 potatisar (gärna små, ca 400 g)

4 ägg

4 ansjovisfiléer

300 g gravad lax

1 rödlök

1 knippe gräslök

1 kruka dill

8 körsbärstomater

1 kruka sallad

2 dl gräddfil

smör

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här



1. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt ånga av. Dela potatisen i halvor. Blanda ner 2 msk smör i potatisen och låt smälta. Strö över 1 tsk flingsalt.

2. Koka äggen 5–6 minuter, dela i halvor eller klyftor. Gulan ska vara krämig.

3. Strimla ansjovisfiléerna och strimla eller skiva laxen. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslök och dill, blanda varsamt med ansjovis, ägg och lax. Dela tomaterna i halvor.

4. Fördela sallad, potatis, ansjovis- och laxröra, tomater och några rejäla klickar gräddfil på tortillabröden. Toppa med svartpeppar. Vik ihop varje till en wrap.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar