måndag 7 februari 2011

Tekakor med rostade havregryn

Liten hjälpreda i köket...



Det har ju blivit en del bakning det senaste, är inne i en sådan period just nu då jag tycker det är roligt att testa nya recept. Idag blev det Tekakor med rostade havregryn. Dessa blev riktigt goda och var superlätta att göra. Här är receptet:

Ingredienser:


12 st

3 3 dl havregryn

5 5 dl vatten

50 50 g jäst

1 1 tsk salt

1 1 msk honung

1 1 l ca, vetemjöl



Gör så här

1. Lägg havregrynen i en långpanna och rosta dem i ugnen i 200° tills de fått lite färg. Rör några gånger under tiden.



2. Blanda ljummet vatten, smulad jäst, salt, honung, havregryn och det mesta av mjölet i en bunke.



3. Arbeta degen ordentligt, helst i maskin. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.



4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 delar. Platta ut dem till ca 5 mm tjocka rundlar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel.



5. Låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°.



6. Grädda i ca 12 minuter.

 
 
(Jag bytte ut 4dl av vetemjölet mot grahamsmjöl, och det blev jättegott, tips om man gillar lite grövre bröd)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar