torsdag 19 januari 2012

Räksoppa


Denna räksoppan blev så otroligt god! Här är receptet: För ca 2-3 portioner

500 gr skalade räkor
1 fänkål
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
hummerfond
1-2 grönsaksbuljongtärningar
cayennepeppar
vitpeppar

Strimla och hacka morot, fänkål, lök och vitlök. Stek i olja tills det mjuknar lite. Slå på vin, buljong och fond. Sjud några minuter. Slå på grädde och krydda efter smak. Låt koka en liten stund tills morot och fänkål mjuknat något, det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd. Till sist, tillsätt räkorna och ta av kastrullen från plattan så de inte kokar utan bara värms upp. Klart!!!
Man kan så klart tillsätta andra skaldjur och fisk i soppan men jag tycker det blir godast med endast räkor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar