söndag 30 oktober 2011

Recept på "nyttigt" sirapsbröd

Ett jätte gott och saftigt mörkt bröd som är lite söt i smaken. Lättlagat då det bara är att röra ihop och ingen jäsning!! Receptet har jag snott från ett Café jag jobbade på för många år sedan ;)

Till 2 avlånga brödformar:

12 dl naturell yoghurt
4 dl sirap
3 dl vetekross
2 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
6 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
4 tsk salt
6 tsk bikarbonat

Ställ ugnen på 200 °C. Blanda yoghurt, sirap, salt och bikarbonat. Tillsätt resten, lite i taget, och blanda väl. Smeten ska bli "grötig" i konsistensen. Smörj formarna väl och klicka i smeten. In i ugnen i ca 50-60 minuter. Lägg folie på brödet efter halva tiden, så att det inte bränns på ovansidan. Vill man kan man även blanda i nötter och torkad frukt i brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar